Comunicate - Ultimele articole 

Samsung aduce producţia de electrocasnice mai aproape de România, prin achiziţionarea fabricii de frigidere şi maşini de spălat Amica din Polonia

Bucureşti – Samsung Electronics Co, Ltd. lider global în media digitală şi tehnologiile de convergenţă digitală, a preluat producătorul polonez de aparatură electrocasnică Amica.

Samsung prezintă cel mai subţire display în format mare, care reduce costurile energetice cu 40%

Dezvoltate în contextul leadership-ului deţinut în industria tehnologiei LED,  seriile LED LFD maximizează eficienţa consumului de energie într-un pachet de instalare facil

InfoNews - InfoNews

Garda Financiară a dobândit noi competenţe

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunţă că în data de 11 ianuarie 2010 a intrat în vigoare Hotărârea Guvernului nr.1324/ 2009 privind organizarea şi funcţionarea Gărzii Financiare.

InfoNews - InfoNews

Intră în lumea magică a lui Moş Crăciun

Bucureşti, 10 decembrie 2009  – Poşta Română şi Raiffeisen Bank au lansat campania “Intră în lumea magică a lui Moş Crăciun” dedicată copiilor cu vârsta între 3 şi 14 ani. 

Infonews - InfoNews

Salariaţii RODIPET pichetează sediul Guvernului

Mâine, joi, 3 decembrie, începând cu orele 10.00, salariaţii RODIPET, membri ai Sindicatului Difuzorilor de Presă din RODIPET, afiliat la CNS „Cartel ALFA”, organizează un pichet de protest în faţa sediului Guvernului.

CNS "Cartel-Alfa"

SCI FI Channel a achiziționat franciza STARGATE

Universal Networks International anunţă achiziţionarea Stargate Universe (Poarta Stelară, Univers), noul serial din cea mai longevivă franciză SF de televiziune, Stargate, pentru SCI FI Channel în Polonia, România, Balcani, America Latină, Benelux şi pentru vorbitorii de limbă germană din Europa, prin intermediul Tele Munchen Group.

Universal Networks International

Garda Financiară, controale

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează că, în perioada 16 – 22 noiembrie 2009, Garda Financiară a desfăşurat 3.492 acţiuni de control operativ şi inopinat, în urma cărora au fost încheiate 3.168 de acte de control. În urma acestor acţiuni au fost atrase la bugetul de stat sume suplimentare în valoare totală de 4.299.106 RON, fiind încasate 2.337.942 RON. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 679.673 RON.

ANAF

Poliția Română, la paradă de 1 decembrie

La parada militară desfăşurată  astăzi în Bucureşti, cu prilejul Zilei Naţionale a României, a participat şi un detaşament de tehnică  al Poliţiei Române. Este vorba despre şase motociclete şi trei autospeciale din dotarea Poliţiei Rutiere şi despre trei autospeciale de intervenţie ale Serviciului Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Ziua mondială de combatere a virusului HIV/SIDA

Pentru români, 1 decembrie este Ziua Naţională, însă aceeaşi dată este marcată în întreaga lume drept Ziua Mondială de Luptă Anti-HIV/SIDA.

Comisariatul pentru Societatea Civila

Acord de cooperare în domeniul fizicii atomice

Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) și Institutul de Fizică Atomică (IFA) vă invită miercuri, 2 decembrie 2009, începând cu ora 9.00, la simpozionul ştiinţific dedicat încheierii Acordului General de Cooperare dintre Comisariatul  pentru Energie Atomică (CEA) din Franţa şi Institutul de Fizică Atomică.

Ministerul Educației

APIA a plătit beneficiarilor 1,3 miliarde lei până în prezent

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a plătit, până în prezent, peste 1,3 miliarde lei, reprezentând avansul de 70 % din suma aprobată a se acorda beneficiarilor schemei de plată unică pe suprafaţă (SAPS).

RADET, program 1 decembrie

0      În conformitate cu prevederile art. 134, alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, cu modificările şi completările ulterioare, în ziua de marţi, 1 Decembrie, casieriile şi Biroul de Relaţii cu Publicul ale RADET Bucureşti nu vor lucra cu publicul. Acestea vor reveni la programul normal de lucru începând cu data de 2 decembrie. Astfel, pentru săptămâna 30 noiembrie – 4 decembrie 2009, programul de lucru cu publicul la RADET Bucureşti este următorul:  

RADET

TVR deschide porţile pentru publicul larg

Televiziunea Română invită telespectatorii de pretutindeni să petreacă sărbătoarea de 1 Decembrie urmărind pe micile ecrane programele speciale dedicate acestei zile, sau participând la concertul extraordinar organizat în curtea TVR din Bucureşti, în Calea Dorobanţilor 191.

TVR 1

Cred in Mos Craciun 2009

Cu ocazia sarbatorilor de iarna, Primaria Municipiului Bucuresti, prin ArCuB, organizeaza in perioada 4 – 23 decembrie 2009,evenimentul Cred in Mos Craciun!, ajuns la cea de-a opta editie.

ArCuB

BLUEBLACK – concert live the TUBA PROJECT

ArCuB prezinta BLUEBLACK – un concert live al trupei the TUBA PROJECT (USA).
Sambata, 12 Decembrie 2009, la ora 21.00, va asteptam la Clubul Taranului sa va delectati cu o muzica inedita!

ArCuB

Programe speciale de 1 Decembrie la TVR

Televiziunea Română invită telespectatorii de pretutindeni să petreacă sărbătoarea de 1 Decembrie urmărind pe micile ecrane programele speciale dedicate acestei zile, sau participând la concertul extraordinar organizat în curtea TVR din Bucureşti, în Calea Dorobanţilor 191.+

TVR

ANAF: aprobarea listei contribuabililor reactivaţi

În data de 25 noiembrie 2009 a fost emis Ordinul preşedintelui ANAF nr.1690 pentru aprobarea Listei contribuabililor reactivaţi. Ordinul a fost afişat concomitent la sediul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi pe pagina de Internet a Ministerului Finanţelor Publice – portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscala – www.anaf.ro.

ANAF

Concert PHOENIX

Asociaţia ELITE ART Club UNESCO vă invită marţi, 1 decembrie 2009, ora 19.30, la Sala Palatului, la concertul „Cei ce ne-au dat nume” suţinut de legendara trupă PHOENIX.

ELITE ART Club UNESCO

Prima compilatie Romantic Exclusive, de maine cu revista Felicia

Romantic FM face, in aceasta saptamana, inca un pas important in dezvoltarea sa. Binecunoscuta rubrica de pe FM “Romantic Exclusive” s-a transformat in PRIMA compilatie audio a postului. CD-ul va fi distribuit impreuna cu revista Felicia, incepand de joi, 26 noiembrie, la toate chioscurile de presa din tara.

Romantic FM

Nouă ediţii speciale de Jurnal Cultural, pe toată durata Târgului de Carte Gaudeamus

De mâine, TVR Cultural vă invită din nou în oraşul cărţilor de la Romexpo, la Târgul de Carte de Învăţătură, Gaudeamus 2009. Pentru telespectatorii care nu pot ajunge la târg, Jurnalul Cultural de la TVR Cultural face o serie de transmisiuni, în direct, de la faţa locului, dezbateri pe teme incitante, relatări de la numeroasele evenimente propuse de organizatori, intervenţii de la standurile editurilor care expun.

TVR Cultural

Meciul Lucian Bute - Librado Andrade, în direct la TVR1

Iubitorii boxului îl pot vedea pe Lucian Bute, campionul lumii, în cel mai important meci din carieră duminică, 29 noiembrie, în direct şi în exclusivitate pe TVR 1, de la ora 5.30 dimineaţa. În această partidă, Bute, neînvins în ringul profesionist de box, îşi va apăra pentru a patra oară centura mondială IFB a categoriei super-mijlocie, a doua oară în faţa mexicanului Librado Andrade.

htt - T.A.T.A.

Sindicatele sunt în doliu

De ieri, 22 noiembrie, lumea sindicală este mai săracă cu un suflet.Octavian Luca, Vicepreşedinte al Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel ALFA”, s-a stins din viaţă neaşteptat, fulgerător, lăsând împietrite de durere inimile familiei şi ale colegilor.

CNS "Cartel-Alfa"

A reînceput depunerea de proiecte pentru măsurile 4.3 şi 5.2 ale

Începând cu 23 noiembrie 2009, se pot depune din nou cereri de finanţare pentru domeniile majore de intervenţie 4.3 „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor” şi 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice” ale Programului Operaţional Regional.

Ministerul Dezvoltarii

Vot pentru Romania - la The Money Channel in ziua alegerilor

Duminica, 22 noiembrie, televiziunea de business The Money Channel difuzeaza o serie de emisuni speciale cu ocazia alegerilor prezidentiale.

Unul dintre ultimele interviuri ale lui Gheorghe Dinică

Duminică 22 noiembrie la ora 16,30, TVR 3 vă oferă un interviu în exclusivitate - unul dintre ultimele - cu Gheorghe Dinică, realizat de Constantin Mărăscu de la Studioul TVR Timişoara.

TVR

Bucureşti - ultimul episod al programului Restaurare

Duminică, 22 noiembrie, de la ora 16.00, la TVR 1 şi TVR HD va fi difuzat ultimul episod al campaniei Restaurare, care ajunge în Bucureşti. Cele trei monumente selectate pentru a intra în competiţia pentru câştigarea fondurilor necesare restaurării sunt: Curtea Veche, Casa Macca (Institutul Arheologic Vasile Pârvan) şi Observatorul Astronomic Popular Amiral Vasile Urseanu, filmele de prezentare fiind realizate de Ioana Alexandru.

TVR 1

„Sprijin pentru angajati in vederea calificarii complete”

Sindicatul Liber Independent din RADET Bucureşti, în parteneriat cu Opportunity Asociates România, au organizat conferinţa de lansare şi promovare a proiectului „Sprijin pentru angajaţi în vederea calificării complete”.  

RADET

Câştigă un loc în avion,alături de echipa Unirea Urziceni,spre Stuttgart!

TVR 1 şi Green City  pregătesc microbiştilor surprize ca de la campioni la campioni.  Fanilor echipei  Unirea Urziceni, TVR 1 le oferă şansa de a câştiga un  drum făcut alături de echipă până la Stuttgart. Cine doreşte cu  adevărat să-şi susţină favoriţii, poate participa la concurs şi  câştigă bilete la meciul Unirea Urziceni de la Stuttgart din 9  decembrie, pentru două persoane.

TVR 1

Expoziţie de artă plastică „Gabriela Drăghici şi Ion Drăghici”

Asociaţia ELITE ART Club UNESCO vă invită marţi, 24 noiembrie, ora 17:00, la galeria Palatului Cercului Militar din Bucureşti (CCA) la vernisajul expoziţiei de artă plastică „Gabriela Drăghici şi Ion Drăghici”.

ELITE ART

Lansare site informativ despre numarul european pentru copii disparuti

Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual Focus a lansat siteul informativ referitor la numarul european 116 000 dedicat special disparitiilor de copii.

Focus

Biblioteca virtuală a culturii aromâne

Asociaţia Predania lansează „Proiect Avdhela – Biblioteca Culturii Aromâne”, esenţială resursă de informaţii on-line despre originea, evoluţia istorică, socială şi spirituală a aromânilor.

Asociaţia Predania

Romania concureaza sambata la Eurovision Junior

Sambata, 21 noiembrie, de la ora 21.15, TVR 1 si TVR International vor transmite in direct concursul Eurovision Junior 2009. Evenimentul se va desfasura la Kiev, in aceeasi sala din Palatul Sporturilor in care, la editia din 2005 a concursului Eurovision, Romania s-a clasat pe locul 3 cu piesa ,,Let me try? interpretata de Luminita si Sistem.

TVR 1

Controale Garda Financiară - 1-8 septembrie 2009

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează că, în perioada 1 – 8 noiembrie 2009, Garda Financiară a desfăşurat 3.920 acţiuni de control operativ şi inopinat, în urma cărora au fost încheiate 3.425 de acte de control. În urma acestor acţiuni au fost atrase la bugetul de stat sume suplimentare în valoare totală de 4.303.233 RON, fiind încasate 2.787.748 RON. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 708.651 RON.

ANAF

Al doilea apel de proiecte în cadrul Programului de Cooperare Transnaţională Sud Estul Europei

Marţi, 17 noiembrie 2009, Autoritatea Naţională şi Punctul Naţional de Contact pentru Programul de Cooperare Transnaţională Sud Estul Europei organizează la Bucureşti, Hotel Herăstrău, Şoseaua Nordului, Nr. 7 - 9, SECTOR 1, BUCUREŞTI, începând cu ora 9.00, cel de-al patrulea „Info Day”, premergător lansării celui de-al doilea apel de proiecte.  

Ministerul Dezvoltarii

Întâlnire APIA- reprezentanții bancilor

În cursul zilei de 13 noiembrie a.c., reprezentaţii Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale şi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-au întâlnit cu reprezentanţii băncilor în vederea corectării unor inadvertenţe în derularea colaborării cu băncile creditoare.

Ministerul Agriculturii

In memoriam Gheorghe Dinică

In memoriam Gheorghe Dinică.TVR 1 a programat  pentru duminică, 15 noiembrie, de la ora 17.10, difuzarea piesei de teatru "Tache, Ianke şi Cadâr", de V.I.Popa, spectacol preluat de la Teatrul Naţional "I.L. Caragiale".  Alături de Gheorghe Dinică, Radu Beligan şi Marin Moraru, din distribuţie fac parte Valentin Uritescu, Monica Davidescu, Mihai Călin, Silvia Năstase, regia fiind semnată de Grigore Gonţa.

TVR 1

74 de proiecte aprobate în cadrul Programului de cooperare interregională

Comitetul de Monitorizare INTERREG IV C a aprobat 74 de proiecte de cooperare interregională însumând aproximativ 125 mil. euro finanţare din Fondul European de Dezvoltare Regională. Acestea au fost selectate dintre cele 481 de proiecte depuse în cadrul celui de-al doilea apel.  

Ministerul Dezvoltarii

Duminica, penultimul episod de Restaurare

Duminică, 15 noiembrie, de la ora 16.00, la TVR 1 va fi difuzat episodul 9 al campaniei Restaurare, care ajunge în Nordul Moldovei şi în Bucovina. Cele trei monumente selectate pentru a intra în competiţia pentru câştigarea fondurilor necesare restaurării sunt: Curtea domnească din oraşul Suceava, biserica de la Părhăuţi şi palatul lui Ştefan cel Mare de la Hârlău, filmele de prezentare fiind realizate de Radu Găină. Aceste trei monumente sunt ultimele din afara Bucureştiului care intră în campania Restaurare, ultimul episod, ce va fi difuzat în 22 noiembrie, urmând să prezinte trei vestigii din capitală.

TVR 1

Expozitia "Blkanic Art Inspirations"

Melenia Art Gallery, Muzeul National Cotroceni si Alpha Bank Romania prezinta joi, 19 noiembrie 2009, orele 19.00, Expozitia Interbalcanica de arta.

Muzeul National Cotroceni,

Despre cum să fii frumoasă

Duminică, 15 noiembrie 2009, ora 14.40, la TVR 1, Julia Nahmany le va spune telespectatorilor care aleg să urmărească emisiunea „Transformarea” că frumuseţea se învaţă!  

TVR 1

Clădirea Facultăţii de Pompieri a fost inaugurată astăzi

Clădirea Facultăţii de Pompieri a Academiei de Poliţie „Al. I. se” teismic, locuindin Bucureşti a fost inaugurată astăzi, 12 noiembrie, în prezenţa Ministrului dezvoltării regionale şi locuinţei, Vasile Blaga. Acţiunea are loc în urma lucrărilor de consolidare realizate în cadrul „Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă – Componenta B: Reducerea riscului seismic” - gestionată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei.

Ministerul Dezvoltarii

ANAF: precizări privind amânarea la plată a obligaţiilor fiscale neachitate la termen

Referitor la nouătţile legislative aduse prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.92/2009 pentru amânarea la plată a obligaţiilor fiscale neachitate la termen ca urmare a efectelor crizei economico-financiare, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală face următoarele precizări:       

ANAF

TVR 1 te trimite la concertul lui Hannah Montana!

În perioada 14 - 21 noiembrie, TVR 1 organizează un concurs dedicat fanilor lui Miley Cyrus care urmăresc serialul Hannah Montana în fiecare sâmbătă dimineaţa pe principalul post public.  

TVR

In memoriam Gheorghe Dinica

TVR Cultural va difuza în această seară, de la ora 20.45 piesa de teatru ...Escu! de Tudor Muşatescu ce are în distribuţie pe: Gheorghe Dinică alături de Iarina Demian, Victoria Mierlescu, Florin Scănătescu, Rodica Sanda Ţuţuianu, Amza Pellea, Niculescu-Cadet, Florin Vasiliu, Rodica Popescu, Bogdan Muşatescu, Petre Gheorghiu-Goe, Virgil Platon, Mircea Stroe şi mulţi alţii.

TVR Cultural

Marketing Research 2010

SMARK continua seria evenimentelor dedicate comunitatii profesionistilor de marketing cu cel de-al doilea eveniment SMARK KnowHow Series: Marketing Research 2010, ce va avea loc pe 26, 27 si 30 noiembrie la Rin Grand Hotel.

SMARK

ANPC - raport de activitate in luna octombrie

In luna octombrie a.c., activitatea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor s-a concentrat asupra celor doua functii majore: aceea de supraveghere a pietei de bunuri si servicii din Romania, dar si aceea de a educa si informa consumatorii. Astfel, am prezentat atat pe site-ului institutiei cat si in mass-media rezultatele controalelor noastre, explicand cu fiecare ocazie consumatorilor drepturile pe care le au la achizitionare, dar si regulile de care trebuie sa tina cont.

ANPC

Raportul Ministerului Mediului ca urmare a incendiului produs ieri la Rompetrol Petrochemicals Năvodari

Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a transmis în această dimineaţă Ministerului Mediului o informare privind incendiul din data de 5 noiembrie (ora 22.30) la instalaţia de polietilenă de joasă presiune a societăţii Rompetrol Petrochemicals Năvodari, produs prin aprinderea pulberii de polietilenă, la o înalţime mai mare de 20 de metri. Instalaţia în cauză  intră sub incidenţa Directivei SEVESO.

Ministerul Mediului

CNS "Cartel-Alfa":Scrisoare deschisă Primului Ministru

Domnule Prim Ministru,
Confederaţia Naţională  Sindicală „Cartel ALFA” salută iniţiativele privind referendumul, întrucât apreciem că un referendum naţional pentru consultarea cetăţenilor în chestiuni de ordin major este un instrument de bază în construirea unei democraţii solide şi reale.

CNS "Cartel-Alfa"

Bucuresti - 550 de ani de atestare documentara

ArCuB lanseaza un volum aniversar de istorie si fotografie. Evenimentul va avea loc  miercuri, 11 noiembrie 2009, la ora 19.00, la sediul din str. Batiste nr. 14.

ArCuB

Lucian Croitoru vine la The Money Channel

Lucian Croitoru, premierul desemnat, este invitatul special al lui Radu Soviani la emisiunea The Money Show din aceasta seara, ora 21, unde va vorbi despre propria audiere in plenul Parlamentului.

The Money Channel