Editoriale / 02-02-2010 

Revista presei
Ce separă România lor de a noastră

Ce separă România lor de a noastră

Un soi de ipocrizie insondabilă contaminează capacitatea românilor de a se raporta la spaţiul public.Explicaţii sunt destule, plecând de la o istorie nefericită care a purtat corabia numită România prin tot felul de experimente sociale şi politice nefaste şi ajungând la tentaţia continuă de a vedea doar bârna din ochiul altuia, nu şi paiul care obturează propria vedere.

Evenimentul Zilei
Revista presei
De ce relansarea economică este mai rapidă în ţările emergente

De ce relansarea economică este mai rapidă în ţările emergente

Este o întrebare ce şi-o pun nu numai analiştii, ci şi cetăţenii obişnuiţi ai zonelor planetei grav afectaţi de criza economică din care se iese într-un ritm prea lent. Comentatorii economici de la "Le Figaro" au consultat diverşi cercetători specializaţi în economia mondială şi dau un răspuns care, fie el şi parţial, oferă unele explicaţii verosimile. Se spune că ţările emergente, fragile, au fost expuse într-o mai mare măsură crizei mondiale a creditelor şi diminuării comerţului mondial. În opinia economiştilor de la ziarul amintit, această apreciere s-a dovedit doar parţial valabilă.

Curierul National
Revista presei
Un exercitiu de sfidare

Un exercitiu de sfidare

"Sigur, toti, semneaza toti, e o avalansa de cereri!" "Semneaza pe cartiere, pe strazi, pe blocuri, semneaza cu totii!" Nu, nu e o lista pentru plata injumatatita a impozitului pe cladiri daca se face inainte de termen; nu, nu e nici o lista pentru abonamente la cablu cu sase luni de promotie; nu e vorba nici de asocierea unor proprietari de apartamente satui de incalzirea statului si hotarati sa cumpere impreuna o centrala termica de capacitate mai mare. Nu, n-are nici o legatura cu vreuna dintre meschinele treburi

Romania Libera
Revista presei
Săracii României ajută Haiti

Săracii României ajută Haiti

PD-L-ul îi ajută mereu pe săracii României - premierul Boc menţionează zilnic lucrul ăsta, dar nu-i uită nici pe amărâţii din alte colţuri ale lumii. Dovada - teledonul ce ar putea fi organizat de partid la TVR pentru Haiti. În teorie, plecând de la principiul minunat că oricine poate să-şi ajute aproapele nici nu poţi să-i critici pentru asta. În practică, ţinând seama că PD-L nu e un ONG oarecare, nu e o filială a Armatei Salvării, e chiar partidul aflat la guvernare în România, iniţiativa e la fel de lăudabilă precum dansul unor judecătoare sau al fratelui preşedintelui la petrecerile lui Bercea Mondialul.

Gandul
Revista presei
Tot înapoi!

Tot înapoi!

Realegerea lui Viorel Hrebenciuc în funcţia de lider al deputaţilor pesedişti nu e o surpriză decât pentru cei care mai sperau în reforma PSD. În ceea ce mă priveşte, consider că PSD a intrat, de ceva vreme, într-un cerc vicios din care îi este practic imposibil să scape. Partidul celor trei trandafiri este prizonierul unui grup de oameni care nu s-au gândit nici măcar o clipă la modernizarea partidului, consumându-şi toate energiile în lupte interne şi coţcării hrebenciuciene.

Curentul
Revista presei
Securiştii, oameni între oameni

Securiştii, oameni între oameni

Călin Hera: „Aceste personaje există, dar nu mai dau cu bâta; dau cu tifla. Să fim cinstiţi: aceasta este populaţia care gravitează în jurul politicienilor - securiştii şi mondialii”.

Evenimentul Zilei